terça-feira, 23 de fevereiro de 2016

Αφιέρωμα: Αρώματα της Αγάπης

από: *sophi*

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που λαμβάνει χώρα τις 14 Φεβρουαρίου. Η ημέρα εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι ημέρα αργίας.
Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες. Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά»
Ας θυμηθούμε μαζί ξανά το παρακάτω απόσπασμα του αφιερώματος  'Αρώματα της Αγάπης" :

Η Αληθινή Αγάπη (TRUE LOVE), περιγράφεται ως ένα απαλό φλοριεντάλ άρωμα με την αίσθηση της πούδρας(ρίζα ίριδας) και  νότες του τριαντάφυλλου, της φρέζας, της ίριδας και του ηλιοτροπίου. Το άρωμα υποστηρίζουν οι  απαλές νότες των φρούτων και των ξύλων.
To Amor Αmor(2003) είναι ένα φρουτώδες νέκταρ λουλουδιών για τις νεαρές  πουεπιδιώκουν την αγάπηΟι κύριες νότες είναιροζ γκρέιπφρουτμανταρίνιπορτοκάλι σαγκουϊνιάνθος μαλάτι(το Malati είναι μια πολύ αρωματική ποικιλία γιασεμιού  τηςΙνδονησίας), μιγκέλευκός μόσχοςσανδαλόξυλο. Το κόκκινο χρώμα της φιάλης φανερώνει το πάθος και την αγάπη.
To Paris από τον YSL , ένα άρωμα ύμνος στην αγάπη με κύριες νότες αυτές του φρέσκου τριαντάφυλλου, κάθε χρόνο μας εκπλήσσει  με τις ανοιξιάτικες ειδικές εκδόσεις του. Το έτος 2006 υπήρξε η ειδική έκδοση Paris Pont des Amours, η γέφυρα των ερωτευμένων στο Παρίσι, εκεί όπου οι ερωτευμένοι "κλειδώνουν" την αγάπη τους με όρκους αιώνιας αγάπης αφήνοντας λουκέτα. Το άρωμα είναι ένα απαλό φλοράλ με μαλακές αποχρώσεις του ρόδου και της ίριδας πάνω σε μία τρυφερή βάση του μόσχου  και των ξύλων.
 
παιώνια: το άνθος της ένας ύμνος στον έρωτα και την αιώνια αγάπη.Το άρωμα της έχει τη τιμητική του μέσα στην ειδική έκδοση Love in Paris Fleur de Pivoine από τη Nina Ricci. Είναι ένα ρομαντικό άρωμα με τη καρδιά του πλημμυρισμένη από την νότα της παιώνιας. Το άρωμα της παιώνιας συντροφεύουν οι απαλές νότες της βιολέτας, του τριαντάφυλλου  και του ηλιοτροπίου ενώ δεν λείπουν και οι γλυκές αποχρώσεις των φρούτων.

Το Tresor In Love από τη Lancome (2010) είναι ένα λεπτό και χαρούμενο φλοράλ-φρουτώδες άρωμα που δίνει το αίσθημα μιας γλυκιάς ερωτευμένης γυναίκας που γνωρίζει τον πραγματικό έρωτα. Οι γλυκές νότες των φρούτων δίνουν ένα παιχνιδιάρκο ρυθμό στο άνοιγμα ενώ στην καρδιά του αρώματος ανθεί το τριαντάφυλλο και η βάση είναι με κέδρο.
 
 
 
 
 
Ο οίκος Chloe κυκλοφορεί τις εκδόσεις Love (2010) και Love Story (2014) δίνοντας τους το όνομα της αγάπης και της ιστορίας της αγάπης. Το Love είναι ένα απαλό φλοράλ με ονειρεμένες νότες της πασχαλιάς και της πούδρας , του ηλιοτροπίου και της ίριδας. Η "ιστορία της αγάπης" είναι απαλή και λουλουδάτη με μικρές πινελιές φρούτων για ένα γλυκό και χυμώδες αποτέλεσμα. Η βάση της με βελούδινα ξύλα κασμίρ και ήπιες νότες ξύλων.
 
 
 
 Για το τέλος η ερμηνεία μιας νύχτας αγάπης ως "Mία έκρηξη, πέρα από χρόνο και τόπο" όπως μας εξηγεί ο δημιουργός Bertrand Duchaufour για το Amour Nocturneπου κυκλοφόρησε το 2013 ο οίκος  .
Το ξύλο του κέδρου περιβάλλεται από τις θερμές νότες του γάλακτος και της καραμέλας. Η "έκρηξη" προέρχεται από τις νότες της πυρίτιδας.
 
 
                                                
                                                        ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
 
Αποφασίσαμε να μην έχουμε μόνο ένα νικητή αλλά θα μοιράσουμε αναμνηστικά δωράκια σε όλα τα μέλη που συμμετείχαν.
 
Έτσι το πρώτο δώρο, μία φιάλη του Valentina Valentino, θα παραλάβει:  betty_boop
 
Mία μινιατούρα, επίσης Valentino Valentina, θα παραλάβει το μέλος:        roulaki
 
Μία μινιατούρα του αρώματος Love Chloe, θα παραλάβει το μέλος :        cinnabar
 
Eπίσης, ένα δείγμα δικής τους επιλογής από τα προαναφερθέντα αρώματα του αφιερώματος: Love in Paris Fleur de Pivoine Nina Ricci, Paris Pont de Amours YSL, Love Chloe ,  κερδίζουν τα μέλη:  
 
mariamarouli91  pleasure
 
Τα μέλη για να κανονίσουν  την παραλαβή-αποστολή  των δώρων τους παρακαλούνται να μου αποστείλουν προσωπικό μήνυμα είτε στον λογαριασμό μου εδώ ή στο sophi@fragrantica.com
 
 
Οι απαντήσεις είχαν ως εξής:

Amor Amor in a flash.

Feb
11
2016
Ωραίο πολύ το άρθρο :D Επιλέγω το chanel no5, το άρωμα που θα φορέσω και την μέρα του Αγ.Βαλεντίνου.
Πολυ ομορφο αρθρο.Εγω θα επελεγα το tuscanny per donna aramis...
Το hypnotic poison dior, είναι για μένα το απόλυτο ερωτικό άρωμα!!
Για εμένα, αν η ερωτική αγάπη είχε άρωμα, αυτό θα ήταν σίγουρα το VERSACE BLONDE...
 
 







Nenhum comentário:

Postar um comentário

COMENTE O QUE VOCÊ ACHOU DA NOSSA MATÉRIA!